Automatisch een volledig en actueel beeld met Corporatieportaal van Notapp


Klant

Met ruim 60.000 woningen, garages en bedrijfsruimten is Eigen Haard een van de grootste woningcorporaties van Nederland. Ongeveer 550 medewerkers werken er hard aan goede en betaalbare huisvesting en investeren in wijken in Amsterdam en omstreken. De corporatie werd in 1909 opgericht om arbeiders betere huisvesting te kunnen bieden. In de loop der jaren is Eigen Haard gefuseerd met andere corporaties die sinds 2011 allemaal onder deze naam werken.

Vraag

Per jaar verkoopt Eigen Haard 150 tot 400 woningen. Hiervoor werkt de corporatie met een NVM-makelaar. Deze is in hetzelfde kantoor gevestigd als de afdeling Verkoop Bestaande bouw van Eigen Haard. De makelaar plaatst de woningen op de websites van Funda en Eigen Haard, en verzorgt ook de huisbezichtigingen. De verkoopadministratie hield de corporatie zelf bij met Excel-sheets. De communicatie hierover verliep nog volledig via e-mail, telefoon, papier en face-to-face.

Oplossing

Een collega-corporatie in Amsterdam had al geruime tijd goede ervaringen met Corporatieportaal. Ook vanwege de steeds hogere eisen die aan de naleving van wet- en regelgeving worden gesteld, ging Eigen Haard met Corporatieportaal werken. Sindsdien verloopt de communicatie sneller en gemakkelijker en is de foutmarge gereduceerd. Eigen Haard heeft nu altijd een compleet beeld. Corporatieportaal houdt ook bij of eventuele belemmeringen in het verkoopproces, zoals eventuele gebreken aan een woning, zijn opgelost én wanneer.

Lees hier het gehele klantverhaal van Eigen Haard.