Nieuws

november 2023

Parkeereenheden binnen vier uur verhuren

Als je tienduizend parkeereenheden verhuurt, dan weet je dat er jaarlijks vele mutaties zullen zijn. Hoe verwerk je grote aantallen mutaties op een slimme manier, hoe voorkom je fouten in die verwerking en welke rol kan automatisering hierbij spelen? CorporatieGids Magazine ging hierover in gesprek met Valérie Bakker, senior medewerker commercieel vastgoed en Redmer Witkop, adviseur commercieel vastgoed bij de Alliantie.

Lees verder

Juli 2023

Doorstroming bevorderen

Hoewel de kerntaak van woningcorporaties zich richt op de verhuur van sociale huurwoningen, houdt bijna iedere corporatie zich bezig met de verkoop van woningen, verhuur in het midden- of vrije segment, parkeerplaatsen of bedrijfsmatig vastgoed. De overdracht van dit commerciële vastgoed is een proces waarbij veel partijen betrokken zijn en waar nieuwe vastgoed- informatie wordt uitgewisseld. Hoe regel je dit proces efficiënt en effectief en waar ligt verbeterpotentieel voor de sector? CorporatieGids Magazine sprak erover met de directieleden Jan van den Dungen en Michiel van Rhijn van Notapp.

Lees verder

februari 2023

Efficiencywinst door digitale ketensamenwerking bij de verkoop van woningen

Bij het woord ‘ketensamenwerking’ wordt al snel gedacht aan het uitbesteden van onderhoudswerkzaamheden. Maar het digitaliseren van processen om zo efficiënter samen te werken met externe partijen gebeurt op meer vlakken. Zo werkt de Alliantie bij de verkoop van woningen digitaal samen met makelaars en notarissen. Wat levert ketensamenwerking in deze processen op? CorporatieGids Magazine sprak daarover met Administratief Medewerker Commercieel Vastgoed Esther de Bake van de Alliantie en notaris Mischa Berkenbosch en notarieel medewerker Dennis Schaafsma van Trip Notarissen.

Lees verder

november 2022

Verkoopprocessen stroomlijnen met Notapp

De Alliantie gebruikt de oplossingen van Notapp om gestructureerd samen te werken bij het verkoopproces van woningen, bedrijfsmatig vastgoed en gronden. De samenwerking met externe partijen zoals taxateurs, makelaars en notarissen wordt hiermee verbeterd. Dat levert een enorme tijdsbesparing op.

Lees verder

augustus 2022

Hercertificatie Notapp ISO 27001

Notapp heeft in 2015 een ISO 27001-certificering verkregen: de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Dat certificaat wordt jaarlijks na audits verlengd, met drie-jaarlijks een volledige hercertificatie.

Lees verder

mei 2022

Slimme inzet ICT cruciaal voor corporatie van de toekomst

Zowel de regie als de bemiddeling bij de verkoop van sociale huurwoningen zullen in de toekomst steeds vaker gedaan worden door woningcorporaties zelf. Nu nemen de ketenpartners van corporaties (zoals makelaars en notarissen) deze taken nog vaak voor hun rekening.

Lees verder

januari 2022

Woningverkoop Mitros: ontspannen proces in een overspannen woningmarkt

De verkoop van corporatiewoningen in Utrecht is een verhaal van zoete broodjes en een toonbank. Bij Mitros worden jaarlijks een paar honderd woningen van de hand gedaan, in veel gevallen boven de vraagprijs. Waarom verkoopt de Utrechtse woningcorporatie delen van haar bezit? Hoe hebben ze dit verkoopproces georganiseerd? CorporatieGids Magazine vroeg het aan senior verkoopadviseur Rob Hermeling. Een gesprek over een ontspannen verkoopproces in een overspannen woningmarkt.

Lees verder

september 2021

De Key: Een optimaal verkoopproces is eerlijker en transparanter

Naast het verhuren van woningen, verkopen woningcorporaties ieder jaar een deel van hun bezit. Een proces dat - zeker in de oververhitte woningmarkt - duidelijk en transparant moet plaatsvinden. Hoe regel je dit proces op een goede manier in? CorporatieGids Magazine sprak daarover met Project Manager Dennis Kramer en Makelaars Wonen Nanette Smit en Michel Leusink van De Key uit Amsterdam.

Lees verder

Januari 2021

Notapp integreert Qii

Qii is een personal datamanagement tool voor de consument. Consumenten verzamelen gegevens bij bijvoorbeeld de bronnen MijnOverheid, Belastingdienst en UWV door in te loggen met DigiD. Deze gegevens kunnen eenvoudig inzichtelijk gemaakt worden aan opdrachtgevers die gebruik maken van Notapp.

Lees verder

november 2020

Doorstroming in de praktijk

Woningcorporatie de Alliantie en hun eigen verkoopteam maken voor de verkoopprocessen van registergoed al een aantal jaren gebruik van de systemen van Notapp. Vorig jaar hebben zij deze functionaliteit uitgebreid met de CRM-module. De Alliantie ervaart nu de voordelen van een directe koppeling vanuit Notappp met de aanbod website Ben op Zoek.

Lees verder

juli 2020

Corporatieportaal: ook voor Bedrijfs Onroerend Goed (BOG)

Notapp heeft zijn Corporatieportaal voor de ondersteuning bij de verkoop van corporatiewoningen uitgebreid. Deze online workflow begeleidt nu ook het proces van het verhuren/verkopen van Bedrijfs Onroerend Goed. Verschillende corporaties maken er inmiddels succesvol gebruik van.

Lees verder

maart 2020

Doorstroming naar middenhuur bevorderen is een win-win

Middenhuur is sinds de nieuwe woningwet in 2015 zijn intrede deed een "no go area" voor woningcorporaties. Nu de woningmarkt muurvast zit, kijken woningcorporaties, Aedes en de overheid met een schuin oog naar het "verboden segment". Woningcorporatie Mitros pak de handschoen kordaat op en sprak daarover met CorporatieGids Magazine. "Door te focussen op middenhuur kunnen wij de leefbaarheid in wijken verbeteren en meer sociale woningen beschikbaar maken."

Lees verder

januari 2020

Echt online samenwerken bij de verkoop van registergoed

Woningcorporatie Mooiland werkt met Corporatieportaal van Notapp voor de verkoop van bestaande woningen. Dit webportaal structureert het volledige verkoopproces van registergoed. Alle ketenpartners in het proces, bijvoorbeeld de taxateur, makelaar en notaris, werken via Corporatieportaal in hetzelfde verkoopdossier. Waar en wanneer ze willen, via laptop, tablet of smartphone. Doordat Corporatieportaal is geïntegreerd in het Notapp Platform, een procesgestuurde workflow, wordt alle informatie in realtime, correct verwerkt. Lijnen met ketenpartners zijn kort en er wordt snel en goed gecommuniceerd.

Lees verder

oktober 2019

Uitbreiding Notapp dossierbeheer met koppeling Huurpaspoort en oplevering mitrosmiddenhuur.nl

Op 10 oktober 2019 is door Notapp in samenwerking met Huurpaspoort en Brightlot de website mitrosmiddenhuur.nl opgeleverd voor Stichting Mitros. Mitros kiest hiermee ook voor toewijzing van haar woningen in de middenhuur en vrijesector voor Huurpaspoort. Notapp dossierbeheer is als eerste aangesloten op de Huurpaspoort API. Een super mooie samenwerking!

Lees verder

februari 2019

Notapp: Minimaliseer de administratie bij de overdracht van woningen

Notapp: minimaliseer de administratie bij de overdracht van woningen De overdracht van woningen, appartementen, parkeerplaatsen en ander bezit door woningcorporaties is een proces waarbij veel partijen betrokken zijn. Hoe regel je dit proces efficiënt als verhuur van woningen je core business is? Een gesprek met directeuren Jan van den Dungen en Henk Crouwel van Notapp, leverancier van Corporatieportaal.

Lees verder

september 2018

Met CRM-module van Notapp actief woningen verkopen

Woningcorporatie KleurrijkWonen en hun eigen verkoopteam STAVAST+ maken voor de verkoopprocessen van registergoed al een aantal jaren gebruik van Corporatieportaal van Notapp. Vorig jaar hebben zij deze functionaliteit uitgebreid met de CRM-module van Notapp. KleurrijkWonen en STAVAST+ ervaren nu de voordelen van een directe koppeling vanuit Corporatieportaal met de STAVAST+ website.

Lees verder

mei 2018

IT-Beveiligingsexpert: Beveiliging Notapp op volwassen niveau

Er gaat bijna geen dag voorbij of er verschijnt een bericht in de media over cybercrime, gehackte IT-systemen of datalekken. Notapp beschermt zijn klanten hiertegen volgens de voorschriften van het ISO 27001-certificaat. Het regelmatig laten testen van de beveiliging van IT-systemen, de bescherming van gegevens en de werkwijzen, is hier een cruciaal onderdeel van.

Lees verder

november 2017

Vastgoed verkopen om groei en energie-ambities mogelijk te maken

Er is maar één middel dat echt helpt tegen schaarste: nieuwbouw op flinke schaal, schreef directeur-bestuurder Pieter Bregman van Nijestee onlangs in zijn blog. De corporatie in Groningen ziet ruimte voor 2.500 extra woningen. “We hebben inderdaad een ambitieus bouwprogramma,” zegt Olga Valkema, hoofd Verkoop en Vastgoedbemiddeling. Een gesprek over de verkoop van bezit om bouw- en energiedoelstellingen te realiseren.

Lees verder

augustus 2017

'Met juiste inzet automatisering kunnen corporaties meer de regie pakken'

Elk jaar verkopen woningcorporaties duizenden woningen en worden huizen uit het vrije segment verhuurd. Maar hoe kan dat proces slimmer en efficiënter worden uitgevoerd? Notapp vertelt op 21 september meer over de rol die ICT in dit proces speelt en kan spelen tijdens CorporatiePlein, en wij spraken alvast met directeur Jan van den Dungen: "Door de juiste inzet van automatisering kunnen corporaties de regie meer naar zich toetrekken."

Lees verder

juni 2017

Notapp richt zich op stroomlijnen en vereenvoudigen van verkoop- en verhuurproces

Hoe houdt een corporatie de regie bij de verkoop van woningen? Volgens Jan van den Dungen, directeur van Notapp, concentreren corporaties zich op doorlooptijden en een optimale prijs. Met de juiste inzet van automatisering kan meer worden bereikt. Notapp wil op de beurs CorporatiePlein bezoekers dan ook meer vertellen over hoe corporaties de regie écht kunnen pakken.

Lees verder

mei 2017

Corporatieportaal: ook voor Vrije Sector Huur (VSH)

Notapp heeft zijn Corporatieportaal voor de ondersteuning bij de verkoop van corporatiewoningen uitgebreid. Deze online workflow begeleidt nu ook het proces van het verhuren van Vrije Sector Huurwoningen. Verschillende corporaties maken er inmiddels succesvol gebruik van.

Lees verder

maart 2017

Woningverkoop Ymere: Hoge opbrengst drukt aantal te verkopen woningen

Ymere hoefde in 2016 vijftien procent minder woningen te verkopen om haar verkoopdoelstelling te halen. Naar verwachting is dat percentage dit jaar zelfs drieëntwintig procent. “Verkopen is geen uitdaging. Het matchen van onze woningen is dat wel.” Een gesprek met Renske de Wit, manager Match en Markt.

Lees verder

juni 2016

Het swipen van koopwoningen in een Tinder-app

Corporaties verhuren huurwoningen als zoete broodjes, maar staan belangstellenden ook voor de koopwoningen in de rij? We vroegen het Geby de Jong, senior medewerker commercieel vastgoed bij de Alliantie. “We willen het verkoopproces nog dichter bij de klant brengen.” Een gesprek over grip op het verkoopproces en het swipen van woningen in een Tinder-app.

Lees verder